Slapback Johny

Sunset Travelers

The Veldman Brothers

Colonel Jetski

Artiesten die dit jaar gaan opgetreden

Slapback Johnny

Slapback Johnny is een band die hard werkt en nog harder rockt. Ze spelen meer dan 50 shows per jaar sinds 2013. Deze jongens zijn bekend om hun energieke live-shows. Richie op de drum, Rex op de gitaar en Peter met zijn bas zorgen er voor dat een menigte in beweging komt.

Na het uitbrengen van een aantal EP’s met zelfgeschreven nummers en met hun grijp op klassiekers zijn de Johnny’s druk bezig met de voorbereiding van hun debuut album die eind 2016 wordt uitgebracht. De ingrediënten zijn classic rockabilly, rock and roll, jump blues en hillbilly. Combineer dit met een dosis energie en een aandrijving voor rock ’n roll en je hebt : Slapback Johnny.

Slapback Johnny is a band that works hard and rocks even harder. Playing over 50 shows every year since 2013 these guys are well known for their energetic live-shows. Richie’s hard hittin’ drum beats, Rex’ flaming guitar licks and Peter’s pounding bass are bound to get a crowd moving.

After releasing several EP’s with self-written songs as well as their takes on classics the Johnny’s are preparing their full debut album to be released late 2016. The ingredients are classic rockabilly, rock and roll, jump blues and hillbilly. Combine this with a dose of energy and a drive for rock ’n’ roll and you’ve got it: Slapback Johnny!

SUNSET TRAVELERS

Sunset Travelers is een Roots-band die een smakelijke ‘Gumbo’ bereidt met muzikale ingrediënten uit het Diepe Zuiden van de VS. Denk aan Memphis-Soul, de Rhythm & Blues en Boogie uit New Orleans en Blues uit Mississippi.
Achter het vettige fornuis staan 4 ervaren sterrenkoks:
Roel Spanjers op zang, Hammond orgel & piano, meestergitarist/zanger Richard van Bergen, Nico Heilijgers op basgitaar en JJ Goossens achter de drums.

De band maakte in 2002 de CD “For The sake Of It” voor het Black & Tan label.
Naast optredens onder eigen naam maakten ze CD opnames en tourden als begeleidingsband van Amerikaanse artiesten als Roscoe Chenier, Byther Smith, Smokey Wilson en Percy Strother.
Roel maakte deel uit van de Luther Allison Band tot Luthers’ overlijden in 1997.
Sunset Travelers is de enige niet Amerikaanse band die ooit op de legendarische Blues Estafette in Utrecht speelde. In 2004 begeleidden ze swamp-pop icoon Warren Storm.

Een unieke kans om deze band weer eens aan het werk te zien; zij maken momenteel sinds lange tijd weer een tour langs de vaderlandse podia.

The Veldman Brothers

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie ( Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums. Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.

Colonel Jetski

Opgericht begin 2017 kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. De band overstijgt echter de som der delen. Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit. Naast originals worden er bewerkte covers gespeeld van muzikanten als Monti Amundson of the Paladins. Line up bestaande uit Phil Bee (vocals), Guy Smeets (gitaar), Pascal Lanslots (toetsen), Bart Kamp (bass) en Frank Duindam (drums).

Artiesten die in het verleden opgetreden hebben

Robert Smith Bluesband

Een groep muzikanten geformeerd rondom de persoon Robert Smith, Goirlenaar van geboorte, die zijn sporen in de blueswereld al vele malen heeft verdiend.
Niet iedereen kan bijv. zeggen dat hij ooit in zijn jonge jaren gejamd heeft met Janis Joplin.
Verder hebben DE bluesgrootheden, Jan Akkerman en Eelco Gelling regelmatig als gast deel uitgemaakt van de band.

Blind B’ & the Visionairs

Blind B’ & the Visionairs is een meeslepende Rhythm & Blues band, geïnitieerd door bassist Bart Kamp, alias Blind ‘B’. Hij stelt ‘The Visionairs’ samen uit het beste wat de Nederlandse Blues te bieden heeft. Doel van Blind ‘B’ & the Visionair is om met puur speelplezier van hoge kwaliteit ‘de tent af te breken’. De bandleden ‘uit de pool’ grijpen met veel voldoening de kans aan om eens uit hun eigen comfortzone te stappen. Dit leidt vaak tot zeer verrassende resultaten. Niets staat vast en alles mag. Tot groot plezier van het publiek! Het reptoire staat nooit vast, eigen songs van de bandleden worden afgewisseld met ter plekke ontstane grooves. Oudere songs worden met een eigen vettige saus overgoten, vaak met een lekkere “Southern feel”.

Dave Chavez Band

Zanger-gitarist Dave Chavez speelt rhythm & blues. Zijn repertoire is beinvloed door oa. James Harman, Fabulous Thunderbirds, Johnny Guitar Watson en Rick Estrin.

Deze band neemt je mee op een swingende reis door Chicago, Texas en de Westcoast. Een aanrader !!

Fat Harry & The Fuzzy Licks

Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam.

Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Zo staat het begin 2013 verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas.